Ce cinematografe as dori sa avem in Romania

Cinema

Cinema

Oferta de cinematografe din Romania este una mare, mai ales in capitala, insa parca as vrea mai mult. Premierele celor mai importante filme au loc aproape simultan cu cele de afara iar experienta e ok, de cele mai multe ori. Bineinteles, cateodata mai esti deranjat de atitudinea publicului insa trebuie sa ai taria sa treci peste. Pana la urma te duci la cinematograf sa vezi filmul si nu sa iei pulsul spectatorilor.

Pot sa zic ca sunt multumit, insa as vrea ca patronii de cinematografe sa aiba mai multa imaginatie. Cred ca nu ar iesi pe minus la capitolul investitie pentru ca exista cerere si oamenii incep sa iasa din case din ce in ce mai des. Vazusem acum cativa ani o idee super. Era vorba despre un cinematograf in care publicul vedea filmele, pe un ecran gigant si cu un sunet impecabil, direct din piscina aflata pe acoperisul unui bloc de 25 de etaje.

Am cautat numele acelui cinematograf insa nu l-am gasit. Am dat insa peste Hot Tube Cinema din Londra. Este un loc in care iti iei prietenii si iti rezervi o piscina gonflabila din care ies aburi si in care ti se servesc sampanie, vin sau diferite bauturi lejere pentru a nu ti se rapi ocazia de a mai vedea finalul filmului.

Un alt cinematograf pe care l-am gasit este Rooftop Cinema din Melbourne. Are aproape 200 de sezlonguri extrem de colorate pe o cladire inalta. Acesta, impreuna cu celalalt, ar putea recreea atmosfera din cinematograful de care am auzit acum vreo patru ani.

Sa dam insa frau liber imaginatiei, nu a noastra ci a celor care au pus-o in practica deja, si sa vedem alte cateva cinematografe interesante. Sala Montjuic din Barcelona este amenajata intr-un castel vechi. Din fericire, aceasta experienta am trait-o si in Romania si cred ca a fost una mai frumoasa. Am vazut cateva filme in aer liber, langa Castelul Banffy, aflat la cativa kilometri de Cluj. Am auzit de o alta experienta interesanta ce a putut fi posibila tot in Transilvania. E vorba de o proiecte in aer liber printre claie de fan.

In Thailanda am citit ceva de un cinematograf plutitor. A fost construita o pluta in mijlocul unor ape limpezi si intr-o atmosfera de un albastru electrizant. Pe ea au fost asezate mai multe scaune iar in fata lor a fost montat un ecran. Nu e nimic costisitor insa este extrem de inedit. Sunt suficiente lacuri si la noi pe care se poate amenaja ceva asemanator. De ce nu s-ar putea face asa ceva chiar in Galati, un oras care in acest moment nu are cinematograf si nu vorbim deloc de o urbe mica.
11/30/2015 11:54:33
marisalina
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one