Qigong, arta intelegerii propriului univers

0.jpg
Unele lucruri sunt destul de ciudate pentru noi, cei crescuti in spiritul materialismului lumii vestice. Lucrurile legate de bioenergia corpului uman, despre cum poate fi aceasta controlata cu ajutorul mintii, ni se par chestii fantastice, cel mult lucruri afirmate de sarlatani din perioada new-age. Departe demine gandul ca nu ar exista aceste escrocherii spiritual-energetice, dar aceste anomalii nu trebuie sa ne impiedica sa vedem si veridicitatea sistemului oriental de lucru energetic.

Printre tehnicile foarte eficace, atat in cultivarea energiei interne in scopul rafinarii ei pentru accesarea unor planuri subtile ale existentei, cat si pentru imbunatatirea sanatatii si prelungirea vietii, exercitiile de qigong chinezesc sunt campioane, dupa parerea mea.

Faptul ca o multime de practicanti de qigong au dobandit o stare de sanatate demna de invidiat in urma unor practici asidue, dar nu de foarte lunga durata, inseamna ca tehnicile sunt puternice si accesibile publicului larg, nefiind doar chestiile pentru initiati pe care le vedem la calugarii Shaolin, in demonstratiile deja consacrate.

Qigong-ul nu inseamna spectacol, inseamna lucrurl cu tine insuti, si mai ales inseamna intelegerea propriului corp, propriei minti, propriului univers.

01/12/2017 14:56:00
marisalina
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one